Тази седмица отличеният за най-добър лекар за 2018 г. в

...
Тази седмица отличеният за най-добър лекар за 2018 г. в
Коментари Харесай

Обрат! Уволниха лекаря на годината в Югозапада

Тази седмица отличеният за най-добър лекар за 2018 г. в Югозапада д-р Георги Алексиев беше освободен от работа в болницата в Сандански. Само за два дни той събра подкрепата на десетки колеги и пациенти във „ Фейсбук”, а днес в Сандански е планиран и протест срещу решението д-р Алексиев да бъде уволнен.
Основният мотив за недоволството на гражданите е, че Алексиев е добър специалист, спасил много животи, и е необходимо – в интерес на хората, той да продължи да практикува.
„ Преди 8 години бях прострелян в сърцето. Д-р Алексиев ме дари с втори живот, за което аз съм много благодарен. Тук сме да го подкрепим за това, че той създаде един прекрасен екип за тези години, в които работи тук – в хирургичното отделение на град Сандански. Другото, което искам да кажа е, че не може да се постъпва така с един такъв професионалист – лекар на годината за 2018 г. Сигурно няма друга държава, в която един такъв лекар може да бъде уволнен”, каза Илия Апостолов, който е сред протестиращите.
Управителят на болницата в Сандански д-р Томов освободил Алексиев заради „ трудния му характер и лошо отношение към пациенти”. Според самия Алексиев обаче подобен мотив не може да бъде основание за уволнение.
„ Аз го попитах дали това е свързано с професионалните ми задължения, той ми каза на мен, а след това и в общинския съвет, че като професионалист към мен няма никакви претенции, дори си е поверил сам живота два пъти в ръцете ми. Майка му също съм оперирал, така че като професионалист той няма забележки.

Това, че съм по-груб в изразите, карам се с персонала – аз, когато съм го правил това нещо, пак е било в естеството на работата, защото хирургията е взимане на решения. За да вземеш едно решение – човек да живее или не, трябва да си смел. В тези моменти човек може малко да изпуска и нервите си. Но това не може да бъде основание да се освободи доказал се специалист, независимо дали става дума за мен. В нормална европейска държава това не би се случило никога”, възрази Алексиев.
Протестът срещу уволнението му е насрочен за 11 ч. днес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР