С 1908 потвърдени случая на заболели от Ковид-19 до вчера

...
С 1908 потвърдени случая на заболели от Ковид-19 до вчера
Коментари Харесай

Сърбия е на 41-во място в света по брой на заразените с коронавирус

С 1908 потвърдени случая на заболели от Ковид-19 до вчера Сърбия е на 41-во място в света, съобщава в. " Данас ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4289
Първи са САЩ с 327 920 случая по данни на международния статистически сайт Worldometers. По брой на новите случаи през последното денонощие Сърбия - с 248 случая, е на 22-ро място в света, а първи са отново САЩ с 16 563. С 51 смъртни случая Сърбия е на 39-о място в света, а първи са САЩ с 9326.

Вучич ще посети сръбските градове с най-тежка епидемиологична обстановка заради COVID-19

Със 7 нови смъртни случая от COVID-19 Сърбия е на 27-мо място в света, а първа е Италия с 15 887. По брой на оздравелите от COVID-19 /54/ Сърбия е 37-ма в света, а с 98 тежки и критични случаи е на 26-о място. По брой случаи на милион души Сърбия - с 212 случая, е на 62-о място при средно 161 случая на милион в света. По смъртни случаи на милион души е на 48-мо място с 6 случая при среден брой в света 8,7.

Премиерът Ана Бърнабич съобщи, че след десет дни в Сърбия ще започне нов начин на лечение на коронавируса, пише в. " Вечерне новости ". " Следващото нещо, което ще предприемем, е терапията с плазма, като вземаме кръв от хора, които вече са се излекували и имат антитела, и я преливаме на болните ", обясни премиерът.

Сръбската армия призова запасняци в борбата против коронавируса

Тя каза още, че Сърбия ще създаде банка за плазма, за да дочака подготвена есента или зимата или което и да е друго време на ново настъпление на епидемията. Бърнабич още веднъж призова за спазване на ограничителните мерки. Тя изтъкна, че е абсурдно хората да се разхождат по улиците и парковете, а после да аплодират лекарите. " Шамар в лицето на лекарите е, когато излязат от болницата сред тълпи хора, а после в 20 часа чуят аплодисменти ", каза Бърнабич.

Тя припомни, че всеки ден хората лягат и стават с новините колко души са починали от коронавирус, като подчерта, че това не е игра, нито фалшива новина и изключително от хората зависи дали страната ще се пребори с епидемията.

По-малко от 5 процента от гражданите нарушават мерките, наложени от правителството заради коронавируса, казва вътрешният министър Небойша Стефанович, цитиран от в. " Блиц ".

Сърбия въвежда нови мерки за борба с разпространението на COVID-19

Той посочи, че преди няколко седмици нарушителите са били 8-9 процента. Досега са издадени около 3000 акта за нарушение на мерките и множество присъди. Министърът каза, че всички служители на МВР са снабдени със защитна екипировка, препоръчана от епидемиолозите, включително граничната полиция.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4289  Красимир Ципов към част от опозицията: Стига с тези заклинания

Красимир Ципов към част от опозицията: Стига с тези заклинания  Десислава Атанасова: Всички ограничения са за положителното на хората Десислава Атанасова: Всички ограничения са за положителното на хората  В Германия за четвърти ден понижават новите случаи на COVID-19 В Германия за четвърти ден понижават новите случаи на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР