Състоянието на тревога в Румъния, изтичащо утре, ще бъде удължено

...
Състоянието на тревога в Румъния, изтичащо утре, ще бъде удължено
Коментари Харесай

Румъния ще удължи състоянието на тревога с още 30 дни

Състоянието на тревога в Румъния, изтичащо утре, ще бъде удължено с още 30 дни, като не се предвижда нито въвеждане на нови ограничения, нито разхлабване на съществуващите мерки. Това съобщи румънският президент Клаус Йоханис след заседание с премиера и част от министрите днес, съобщи телевизия Диджи24.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10461
" Епидемиологичната ситуация не е добра. Видяхте, че и днес имахме над 600 нови случая на COVID-19. Това е твърде много ", заяви държавният глава.

Той отново призова румънците да пазят себе си и другите и подчерта, че носенето на маски и спазването на дистанция са сигурни методи за спиране на разпространението на вируса.

В Румъния са потвърдени 637 нови случая на коронавирус

" В този обезпокоителен контекст все пак искаме да продължим мерките, които ще доведат до съживяване на икономиката. Няма да бъдат предприемани мерки, които потискат икономиката. Правителството подготвя и ще представи в подходящия момент нови нормативни актове и решения, които са част от обявената програма за съживяване на икономиката ", посочи президентът, цитиран и от БТА.

Той добави, че около темата за възстановяването на икономиката ще бъдат съсредоточени и дискусиите, които ще има в петък и събота в Брюксел в рамките на Европейския съвет.

" Много е важно Румъния да получи колкото се може по-солидна сума за съживяване на икономиката. Затова ще се боря там заедно с целия румънски екип ", отбеляза Йоханис.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10461  Специално подготвени кучета откриват заболели от COVID-19 Специално подготвени кучета откриват заболели от COVID-19  Швейцарски доктор предизвести, че шлемовете са ненадеждни против COVID-19 Швейцарски доктор предизвести, че шлемовете са ненадеждни против COVID-19  6-годишно момче и момиче на 17 година са измежду новозаразените с COVID-19 в Ямболско 6-годишно момче и момиче на 17 година са измежду новозаразените с COVID-19 в Ямболско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР