Със сигурност ще има силен ефект. Важно е до колко

...
Със сигурност ще има силен ефект. Важно е до колко
Коментари Харесай

Математик: През следващите дни хоспитализациите заради COVID-19 ще продължат да нарастват

Със сигурност ще има силен ефект. Важно е до колко мерките се спазват. Големият проблем в България е неспазването на мерките и слабият контрол от страна на държавата. Това заяви математикът Петър Велков в предаването „ Още от деня “ по БНТ.

Според него през следващите 7-10 дни ще намалеят случаите на вируса заради мерките.

" Хората промениха поведението си и това е ключово. Най-рано след 20 дни ще видим по-драстично намаляване на случаите. През следващите дни хоспитализациите ще продължат да нарастват ", прогнозира Велков.

Експертът подчерта, че броят на заразените трябва да се смята ретроспективно 20 дни назад. Експертът отчете, че мрачните прогнози вече се сбъдват. " В момента смъртността от COVID-19 е висока. Статистиката показва, че тя е 1:4. Имаме над 80% увеличение на смъртните случаи у нас заради COVID-19. Ако смъртните случаи са 150 най-вероятно те са 200. Това се дължи на ненавременната медицинска помощ и липсата на достъп до медицинска болест ", обясни Велков.



" Не вярвам повече от 15-20% от българското общество да си постави ваксината срещу COVID-19. Това е тъжно, защото е начин да се справим с пандемията. COVID-19 нанася сериозни щети на икономиката ни. Тепърва е възможно да имаме завишаване на смъртните случаи. След 7-10 дни ще има спад на заболелите. Дали ще има и как ще се развие третата вълна зависи от поведението на всички нас ", подчерта математикът.

Петър Велков призова: " Нека се обединим като общество и да възстановим държавата си след тази кризам ".


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15786  Доц. Андрей Чорбанов: Ще имаме до края на годината първообраз на ваксина против COVID-19 Доц. Андрей Чорбанов: Ще имаме до края на годината първообраз на ваксина против COVID-19  БЧК в Ямбол разгласи телефони за психическа помощ и консултиране на жители БЧК в Ямбол разгласи телефони за психическа помощ и консултиране на жители  Четирима души от личния състав на Центъра за настаняване от фамилен вид в Ямбол са с COVID-19 Четирима души от личния състав на Центъра за настаняване от фамилен вид в Ямбол са с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР