Със сигурност сектор Култура е изключително засегнат, заяви министър Боил

Със сигурност сектор Култура е изключително засегнат, заяви министър Боил ...

Министър Банов: Съвестта сега ми е чиста.


Със сигурност сектор "Култура" е изключително засегнат, заяви министър Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за пред БНТ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2537
Той обясни, че мерките в сектора са стартирали седмица преди тези за другите браншове, но поне по думите му, сега съвестта му е спокойна. 

Министър Банов заяви, че се работи усилено с Европейската комисия. "Важно е да има единен подход", каза той и поясни, че в Министерството се правят доста сериозни анализи.

"Дългосрочното планиране при нас вече е нарушено. Хората не е гаранция ще мислят за култура, колкото и да бъдат провокирани", заяви министърът. 

"Нашата държава се намеси много агресивно, много стриктно, с голяма загриженост за населението, а други държави си позволиха лукса да въведе чак сега някакви мерки и започнаха с големи обещания", каза Банов.

Относно това, че те могат да си го позволят, министърът заяви, че това няма как да се случи и обясни, че всичко е популистко. 

 


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2537 Бойко Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет Бойко Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна до 36 508 Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна до 36 508 60 млн. лв. от ОПРЧР се насочват в подкрепа на 14 000 здравни работници в борбата с COVID-19 60 млн. лв. от ОПРЧР се насочват в подкрепа на 14 000 здравни работници в борбата с COVID-19
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg