Със заповед от днес на министъра на отбраната Красимир Каракачанов

...
Със заповед от днес на министъра на отбраната Красимир Каракачанов
Коментари Харесай

Министерството на отбраната разширява помощта, която оказва в борбата с COVID-19

Със заповед от днес на министъра на отбраната Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността се създава организация за дарение на кръвна плазма във ВМА за лечение на тежки случаи на Covid-19. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

Даряването на кръвна плазма от военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия ще се извършва в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Условията за това са те да са преболедували Covid-19, да са излекувани и да имат отрицателен PCR тест.

Желаещите могат да дарят кръвна плазма без да има какъвто и да е риск за здравето им, а по този начин може да бъде спасен животът на пациенти в критично състояние, са посочили от ВМА.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14665  Лекар назова медикаментите, с които е лекувал сполучливо от COVID-19 най-тежките си пациенти Лекар назова медикаментите, с които е лекувал сполучливо от COVID-19 най-тежките си пациенти  Русия регистрира връх по нови случаи на ковид Русия регистрира връх по нови случаи на ковид  Отложен е изпитът за юристи и младши юристи поради епидемиологичната конюнктура Отложен е изпитът за юристи и младши юристи поради епидемиологичната конюнктура
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР