Създаването на една Европа на здравеопазването трябва да стане наш

...
Създаването на една Европа на здравеопазването трябва да стане наш
Коментари Харесай

Макрон призова да се създаде Европа на здравеопазването

Създаването на една " Европа на здравеопазването " трябва да стане наш приоритет, заяви френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на в Париж на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, предадоха Франс прес и ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8153
Имаше пропуски, забавяния и прояви на егоизъм в първоначалната реакция на ЕС на пандемията, призна Макрон. Франция и Германия искат да дадат на Европа конкретни правомощия в областта на здравеопазването след преживяването на пандемията от COVID-19, каза той.

Макрон и Меркел ще направят съвместно изявление за бъдещето на ЕС след COVID-19

" Нашата воля е Европа да се сдобие със съвсем конкретни компетентности в областта на здравеопазването, с общи количества маски и тестове, общи и координирани капацитети за покупка на лечения и ваксини, споделени планове за превенция на епидемиите, общи методи за преброяване на случаите. Тази Европа на здравеопазването никога не е съществувала, тя трябва да стане наш приоритет ", заяви Макрон.

Меркел заяви, че " целта е да се направи така, че Европа да излезе по-сплотена и солидарна от тази криза ", предаде Франс прес.



" Франция и Германия застават в подкрепа на солидарността " в Европа, подчерта германският канцлер.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8153  „ Дейли остарял “: Ситуацията с COVID-19 може да трансформира България в хитова дестинация за лятото „ Дейли остарял “: Ситуацията с COVID-19 може да трансформира България в хитова дестинация за лятото  Германия се надява през юни да анулира рекомендацията да не се пътува в чужбина Германия се надява през юни да анулира рекомендацията да не се пътува в чужбина  Съединени американски щати: СЗО се провали в рецесията с новия ковид и това коства живота на доста хора Съединени американски щати: СЗО се провали в рецесията с новия ковид и това коства живота на доста хора
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР