Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои

...
Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои
Коментари Харесай

Източници пред Си Ен Ен: САЩ изпращат бойни кораби в Черно море в отговор на руските действия

Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море, съобщава телевизия Си Ен Ен. Медията се позовава на трима източници от американските власти, според които въоръжените сили на САЩ са поискали от Държавния департамент да уведоми Турция за тези планове.

Мярката била „ в отговор на действията на Русия против Украйна в Керченския проток”.

Съгласно Конвенцията от Монтрьо Съединените щати трябва да уведомят Турция най-малко 15 дни предварително за предстоящо преминаване на свои военни кораби през Босфора и Дарданелите в Черно море. В мирно време бойни кораби на нечерноморски държави могат да останат в Черно море не повече от 21 дни.

САЩ започват подготовката да пуснат военен кораб в Черно море на фона на високото напрежение след като Русия арестува украински моряци, съобщава и турската Anadolu Agency. Пентагонът поиска Държавният департамент да информира Турция за възможните действия.

Властите заявиха, че плановете за пускането на военен кораб в Черно море са в отговор на руските действия.

Както БЛИЦ съобщи, през ноември Русия превзе украински кораби заедно с 24 члена екипаж , обвинявайки ги за навлизане в териториални води и в провокиране на конфликт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР