Съединените Щати очакват мрачна икономическа картина през следващите няколко месеца.

...
Съединените Щати очакват мрачна икономическа картина през следващите няколко месеца.
Коментари Харесай

В САЩ очакват безработицата да стигне 16%

Съединените Щати очакват мрачна икономическа картина през следващите няколко месеца. Според икономическия съветник на Белия Дом Кевин Хасет нивото на безработица може да достигне 16%, предаде БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6391
Хасет заяви, че ситуацията изисква големи, добре обмислени политики. Той също коментира, че все още има причина хората да са обнадеждени за бързо възстановяване, особено ако Белият Дом се споразумее с конгреса за още един пакет икономически стимули.

Реалността в САЩ обаче кара много анализатори да са песимистично настроени, като се има предвид, че подалите заявление за помощ при безработица през изминалите 5 седмици са 26 милиона.

Междувременно в Ню Йорк губернаторът Андрю Куомо обяви, че 367 души са загинали от коронавируса в събота. Куомо определи това като “ужасно,” но коментира, че броят е почти двойно по-малко от починалите за един ден по време на пика на пандемията там. Броят на случаите на коронавирус в САЩ доближава един милион, а жертвите са поне 54 350.

Някои щати започнаха процес по отслабване на мерките за социална дистанция, но Дебора Брикс - координаторът на групата към Белия Дом за справяне с коронавируса, очаква рестрикции да има до края на лятото.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6391  Гръцкият министър председател Мицотакис ще разгласи проекта за постепенна анулация на рестриктивните мерки на следващия ден Гръцкият министър председател Мицотакис ще разгласи проекта за постепенна анулация на рестриктивните мерки на следващия ден  Повече китайски възпитаници се завръщат в учебно заведение Повече китайски възпитаници се завръщат в учебно заведение  Петте метода, които употребяват турските медици за лекуване на COVID-19 Петте метода, които употребяват турските медици за лекуване на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР