Съдът в Никозия отложи за 26 октомври старта на ликвидацията

...
Съдът в Никозия отложи за 26 октомври старта на ликвидацията
Коментари Харесай

Лоша новина за тези, които чакат да си получат парите от застраховките в "Олимпик"

Съдът в Никозия отложи за 26 октомври старта на ликвидацията на „ Олимпик”. Отнемането на лиценза на юастрахователната компания от кипърския надзор засегна 200 000 българи и около 10 хиляди кипърци, съобщава bTV.
Според временния ликвидатор Павлос Накузи години ще са нужни, за да се установи на колко хора компанията дължи пари и колко може да върне.
Делото беше отложено заради оспорване дали тъкмо Накузи трябва да отговаря за ликвидацията на дружеството.
Казусът „ Олимпик” постави под въпрос работата на службата, която следи застрахователите в Кипър. Властите в Никозия отказаха да отговарят на въпроси.
Онези, които чакат да им се върнат пари заради анулираните застраховки, ще чакат дълго.В писмо от Сметната палата коментираха, че те са засекли проблеми с финансите на „ Олимпик” още през 2015 г. и са предупредили надзора.
След това компанията е продадена на „ Хиспакол”, зад която стои Дието Гонзалес Алонсо. За него пък са предупреждавали испанските власти. Надзорът обаче разрешава сделката.
Така се стига до това лято, когато се оказва, че на „ Олимпик” ѝ се губят над 250 млн евро.
„ Процесът ще отнеме години. Трябва да съберем всички жалби. Не може да планирам на първия просто защото е пръв. Не може и да разделяме клиентите на български и кипърски. Трябва да се плати пропорционално на всички, например 10 цента за всяко дължимо евро”, обясни.
Журналистът от вестник „ Политис” Михалис Теодороу, който разследва казуса „ Олимпик”, е категоричен, че надзорът в Кипър има сериозни пропуски.
„ Ликвидаторът, който сега управлява компанията, беше посочен от Виктория Натар, която ръководи надзора над застрахователите. Така някой, който не иска да се разкрие какво всъщност се случва с „ Олимпик”, продължава да я управлява”, заяви Михалис Теодороу.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР