Съветникът по обществено здраве към Мадрид Енрике Ескудеро обяви пред

...
Съветникът по обществено здраве към Мадрид Енрике Ескудеро обяви пред
Коментари Харесай

От утре Мадрид затяга противоепидемичните мерки

Съветникът по обществено здраве към Мадрид Енрике Ескудеро обяви пред медиите, че предстои да бъде направена актуализация на противоепидемичните мерки не само за територията на испанската столица, но и за целия район около Мадрид.

От своя страна председателят на Общинския съвет Изабел Диас Аюсо съобщи, че част от ограниченията ще бъдат разширени, считано от утре. По думите на Аюсо е необходимо да започнат да се извършват до два милиона бързи теста, докато срещите на публични и частни места да бъдат сведени до десет души.

Затягането на контрола от страна на местните власти е продиктуван от факта, че от средата на юли Мадрид се превърна в епицентър на заразяване с COVID-19 в цяла Испания, като именно от този район има най-много новозаразени.

На фона на задълбочаващата се криза с коронавируса премиерът Педро Санчес проведе среща с областните ръководители на отделните автономни провинции в Испания, от които поиска да направят всичко възможно, за да може училищата в страната да останат максимално сигурно и безопасно място за учениците преди новата учебна година.

За вчерашния ден здравното министерство на Испания регистрира 8959 нови случая на COVID-19, от които 3607 са само от Мадрид. Починалите са 40 души, като тези от испанската столица са 23-ма.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11991  Рекорден брой новозаразени с ковид в Черна гора Рекорден брой новозаразени с ковид в Черна гора  COVID-19 затвори 22 френски учебни заведения COVID-19 затвори 22 френски учебни заведения  Тест, разграничаващ COVID-19 от грип, беше позволен за приложимост в Съединени американски щати Тест, разграничаващ COVID-19 от грип, беше позволен за приложимост в Съединени американски щати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР