Сучава е първият румънски град, поставен под пълна карантина, съобщават

...
Сучава е първият румънски град, поставен под пълна карантина, съобщават
Коментари Харесай

Поставиха под пълна карантина град в Румъния

Сучава е първият румънски град, поставен под пълна карантина, съобщават румънските вестници днес. Всички входни артерии към североизточния град се контролират от армията и полицията, а други осем села от окръг Сучава също са изолирани, пише в. " Адевърул ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3333
Мярката бе обявена снощи от министъра на вътрешните работи Марчел Вела. Разрешено е влизането и излизането от града на всички видове товарен транспорт, както и на лицата, които извършват определени видове дейности в поставеното под карантина населено място, но живеят извън него. Ограничен е достъпът до международното летище " Щефан Велики " в града.

Според данни от снощи в окръг Сучава са регистрирани 593 случая на заразяване с коронавирус, което представлява около 27 процента от общия брой случаи за страната, които достигнаха 2109, включително 65 смъртни случаи.

В. " Ромъния либера " съобщава, че 181 здравни работници в Сучава са заразени с COVID-19, според данни на Националния институт за обществено здраве, което представлява над 60 процента от общия брой на заразените медици и помощен персонал в страната.

В. " Гъндул " пише, че вчера са потвърдени 13 смъртни случая от коронавирус в " болницата на ужасите в Сучава ". Пациентите на възраст между 40 и 80 години са били лекувани в различни отделения на Окръжната спешна болница в Сучава - нефрология, вътрешни болести, гастроенетерология, пластична хирургия. Те са починали в периода 22-29 март, но вчера бе потвърдено от Националния институт за обществено здраве, че са били заразени с COVID-19.

Здравният министър Нелу Татару заяви, че в Сучава коронавирусът се е разпространил повсеместно на фона на лекарски грешки и лош мениджмънт, а епидемиологичните изследвания не са били направени както трябва заради липсата на персонал.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3333  Министър Димитров: Проблеми с боклука на София няма

Министър Димитров: Проблеми с боклука на София няма  Сръбски вестник: Президентът успокои работодателите Сръбски вестник: Президентът успокои работодателите  Столична община с публична Viber група за COVID-19 Столична община с публична Viber група за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР