Страните от ЕС продължават подготовката на общ списък на сигурните

...
Страните от ЕС продължават подготовката на общ списък на сигурните
Коментари Харесай

ЕС продължава подготовката на списъка на сигурните чужди държави, чиито граждани ще бъдат допускани през граница

Страните от ЕС продължават подготовката на общ списък на " сигурните " чужди държави, чиито граждани да бъдат допускани през външните европейски граници от началото на следващия месец, съобщи говорител на Европейската комисия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9648
Той уточни, че този месец е имало няколко заседания за обсъждане на списъка.

Държави от ЕС въведоха карантина за влизащите българи заради увеличените случаи на COVID-19 у нас

Препоръката на ЕК за отваряне на границите към страните от Западните Балкани от 1 юли бе свързана не само с развитието на пандемията от COVID-19, но и с близките връзки с региона, поясни говорителят. Следим внимателно обстановката. Решението за съдържанието на списъка ще бъде на държавите от ЕС.

Очаква се то да бъде взето до 1 юли и да отчита най-новите данни, добави той. По-рано този месец ЕК представи препоръки за преминаването на европейските граници, затворени в средата на март като мярка срещу пандемията. Според комисията все още не е възможно преминаването на външните граници да се възстанови напълно заради различната епидемична обстановка по света. Комисията предложи списъкът на " сигурните " чужди държави да бъде основан на ясни показатели и на данни от Световната здравна организация.

Според ЕК " сигурни " следва да бъдат онези държави по света, където епидемичната обстановка е сходна с положението в ЕС или по-добра. Предлага се списъкът да бъде постоянно допълван и от него да отпадат " сигурни " държави, където епидемичната обстановка се е влошила. Комисията предлага дори на граждани от " сигурни " държави да бъде отказван достъп до ЕС, когато се прецени, че създават заплаха за общественото здраве.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9648  Расте броят на интубираните заболели от COVID-19 в Турция Расте броят на интубираните заболели от COVID-19 в Турция  Абитуриентските балове стартират без маски и без отдалеченост Абитуриентските балове стартират без маски и без отдалеченост  Германски град се затвори още веднъж Германски град се затвори още веднъж
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР