Страната ни ще отбележи Песах херметично затворена, написа израелската редакция

...
Страната ни ще отбележи Песах херметично затворена, написа израелската редакция
Коментари Харесай

Израел е пред херметичен Песах

Страната ни ще отбележи Песах херметично затворена, написа израелската редакция на нюзру.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4545
Медията коментира ограничителните мерки, които се очаква да бъдат въведени по време на един от най-големите празници, отлизван от юдеите.

Премиерът на еврейската държава Беняним Нетаняху днес на пресконференция е заявил, че от 7 до 10 април се преустановява движението между градовете. От утре вечерта до сутринта на следващия ден на хората ще бъде забранено да излизат от своите домове. Изключение е било предвидено за разходки на кучета, но не в радиус повече от 100 метра около жилището на стопанина на домашния любимец.

Броят на заразените с коронавирус в Израел надхвърли 9000

" Ние ще засилим и проверките как се изпълняват разпоредбите на властите и на централно, и на местно ниво ", е заявил още министър-председателят на близкоизточната страна. " Ние няма да позволим Песах да се превърне във втори Пурим ", категоричен е бил той.

Ръководителят на вътрешното министерство Арие Дери е допълнил, че служителите на силовото ведомство ще организират пунктове за контрол и проверка. " При установяване на нарушение на режима хората ще бъдат глобявани и връщани по домовете им ", е казал още ръководителят на силовото ведомство.

В Израел произвеждат специални маски за мъжете с бради

На Песах (Пасха) се отбелязва Изходът на евреите от Египет, станал вероятно през ХIV в. пр.н.е. Пурим е посветен на предотвратено избиване на евреите в Древна Персия. Това събитие е било датирано V-IV в.пр.н.е.

След отбелязването на Пурим през тази година (нощта на 9 срещу 10 март) в Израел е бил отчетен най-големият ръст на заразени с COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4545  Екип от румънски медици отпътува за Италия Екип от румънски медици отпътува за Италия  В Деня на здравния служащ президентът поздрави лекарите и медицинските експерти

В Деня на здравния служащ президентът поздрави лекарите и медицинските експерти  Възрастна жена от Тервел е с позитивен резултат за COVID-19 Възрастна жена от Тервел е с позитивен резултат за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР