Стоянка Мутафова ще чества 70 години на сцената с юбилеен

...
Стоянка Мутафова ще чества 70 години на сцената с юбилеен
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова чества "70 години на сцена" на рождения си ден

Стоянка Мутафова ще чества 70 години на сцената с юбилеен спектакъл на 2 февруари.
Това съобщиха организаторите. Йорданка Христова, Силвия Кацарова и Виктор Калев са само част от гостите, които ще я поздравят от сцената на зала 1 в НДК. Примата на българския театър и кино ще зарадва публиката си навръх рождения си ден /2 февруари/ от 19.30 часа. Освен " Г-жа Стихийно бедствие " в светлините на прожекторите ще бъдат още и актьорите: Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, " Тоника Домини " и още от звездите на родната театрална и музикална сцена.
" Кралицата на българската комедия ", както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли. Първата й е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа филология в Софийския университет " Св. Климент Охридски " и Държавна театрална школа в София. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. е в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър " Алеко Константинов ", където работи от 1956 г. Стоянка Мутафова участва в много от емблематичните български филми като: " Специалист по всичко ", " Любимец 13 ", " Топло ", " Бялата стая ", " Кит ", " Езоп " и други. Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София.
Билетите за юбилейния спектакъл се продават в мрежата на Тикетпортал. От днес поради големия интерес в продажба се пуска и втори балкон. Билети могат да се намерят още в Билетен център в НДК, Билетна каса на " Арена Армеец ", книжарници Booktrading и бензиностанции ОМВ. Цената им е от 20 до 70 лв. според мястото в залата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР