Стотици хора излязоха по улиците на германския град Кемниц снощи,

Стотици хора излязоха по улиците на германския град Кемниц снощи, ...

Пропищелият от безчинства на бежанци Кемниц посрещна Меркел на нож.Стотици хора излязоха по улиците на германския град Кемниц снощи, за да протестират срещу посещението там на канцлера Ангела Меркел. Много от демонстрантите, определяни като крайнодесни, наричаха Меркел "изменник на народа" и поискаха тя да си отиде от властта, съобщават германски медии.
 
От полицията казаха, че по време на протеста са извършени редица нарушения на закона, десет души са били задържани за проверка.
 
При посещението си в Кемниц вчера канцлерът призова хората да се противопоставят на омразата и да отхвърлят "лъжите" за пакта на ООН за миграцията. Меркел вярва, че пактът ще накара много държави извън Европа да спрат нелегалната миграция.

Както БЛИЦ съобщи, до протести и сблъсъци в края на лятото в източногерманския град се стигна след убийството на 35-годишен германец и ареста на извършителите – сириец и иракчанин. След това се стигна до насилие на националисти над мигранти. На няколко пъти в града избухваха размирици и се наложи сериозна полицейска намеса.

300 арестувани на протеста в Кемниц срещу безчинствата на бежанците (СНИМКИ/ВИДЕО)

Източник: blitz.bg