Стотици учени подписаха отворено писмо, в което казват, че новият

...
Стотици учени подписаха отворено писмо, в което казват, че новият
Коментари Харесай

Учени: СЗО да признае, че коронавирусът се пренася по въздуха

Стотици учени подписаха отворено писмо, в което казват, че новият коронавирус се пренася по въздуха и поискаха Световната здравна организация (СЗО) да промени препоръките си, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10094
Според СЗО новият коронавирус се предава от човек на човек чрез малки капчици, изхвърлени от носа или устата, когато заразеният кашля, киха или говори, предава БТА.

В отворено писмо до СЗО, което ще бъде публикувано в научно списание тази седмица, 239 учени от 39 държави представят доказателства, че по-малки частици могат да заразяват хората.

СЗО прекрати изпитанията на хидроксихлорохин и лопинавир срещу COVID-19

СЗО не реагира веднага на искането за коментар от Ройтерс.

Независимо дали в по-големи капки, които се задържат във въздуха след кихане, или в много по-малки капчици, които могат да прекосят цяла стая, коронавирусът се пренася по въздуха и хората могат да се заразят, когато ги вдишат, пишат учените, цитирани от в. " Ню Йорк таймс ".

Според СЗО данните, че коронавирусът се пренася по въздуха, не са убедителни, пише " Ню Йорк таймс ".

СЗО: Събудете се, цифрите не лъжат

" Особено през предишните два месеца няколко пъти заявихме, че смятаме предаването по въздуха на вируса за възможно, но не и подкрепено от солидни или дори ясни доказателства " - цитира вестникът думите на д-р Бенедета Алегранци, технически ръководител по профилактика и контрол на инфекциозните заболявания към СЗО.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10094  543 нови инфектирани с ковид в Украйна за денонощие 543 нови инфектирани с ковид в Украйна за денонощие  330 нови инфектирани с ковид записва за денонощие Армения 330 нови инфектирани с ковид записва за денонощие Армения  Индия изпревари Русия по брой на инфектирани с ковид Индия изпревари Русия по брой на инфектирани с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР