Стомана Индъстри съкращава 301 души, съобщи на БТА Антон Петров

...
Стомана Индъстри съкращава 301 души, съобщи на БТА Антон Петров
Коментари Харесай

Стомана Индъстри съкращава 301 души

" Стомана Индъстри " съкращава 301 души, съобщи на БТА Антон Петров - представител на собственика " Виохалко " за България.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3552
По думите му те са от всички звена на предприятието. Мярката се предприема заради спад в производството и срив на цените на продукцията, предизвикани от световната пандемия.

Поръчките са намалели с 40 процента. " Автомобилната индустрия е една от движещите за черната металургия, а тя навсякъде спря ", поясни Петров. Така в дружеството ще останат на работа около 950 души и още 350 в съпътстващи фирми.

Драстичен спад на продажбата на нови коли в България

Няма пряка зависимост между направените съкращения и водната криза в Перник, каза Петров. По думите му през януари предприятието е загубило някои поръчки заради ситуацията с водата.

Сега сме се преустроили, ползваме вода от собствени източници и от реката, предприехме действия по рециклиране на водите, уточни Петров.

Със съкращението " Стомана Индъстри " възнамерява да постигне по-добра оперативна годност и конкурентоспособност, както и да съхрани дейността на предприятието.

Предвижда се спад с 3% на икономиката. Данъци обаче няма да се вдигат
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3552  Британски министър: Ситуацията с умряли от COVID-19 ще се утежнява още Британски министър: Ситуацията с умряли от COVID-19 ще се утежнява още  Ето по какъв начин ще се прави оценката на потребностите на хората с увреждания по време на изключителното състояние Ето по какъв начин ще се прави оценката на потребностите на хората с увреждания по време на изключителното състояние  Полицейски час е в действие и в Северен Кипър, където има 70 случая на инфектирани с ковид Полицейски час е в действие и в Северен Кипър, където има 70 случая на инфектирани с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР