Стивън Смит от Англия почти не може да ходи, но

...
Стивън Смит от Англия почти не може да ходи, но
Коментари Харесай

64-годишен болен старец тежи едва 38 кила, но социалните решиха, че трябва да работи

Стивън Смит от Англия почти не може да ходи, но беше принуден да се бори за правото си да получава държавна заплата. Изнемощелият мъж бил откаран в болницата с тегло само 38 кг. По това време здравните му проблеми достигнаха критична точка. Въпреки това мъжът трябваше да помоли лекарите да го пуснат. За да защити правото си на обезщетения, което многократно му било отказвано от местното Министерство на труда и пенсиите.



Британецът има хронично обструктивно белодробно заболяване, което затруднява дишането. Остеоартритът е заболяване на ставите. А за да отиде до тоалетната, той използва торба с колостоми. Въпреки това, представители на държавните институции настояха, че Стефан е в състояние да работи и трябва да посещава център за заетост, пише Metro.

„ Мога само веднъж на ден да ходя в кухнята, за да си приготвя храна, " казва възрастният мъж.



Според Стивън той би могъл да умре, ако не му бяха помогнали навреме. Общественият работник, Тони Нелсън и бивш служител, Тери Крейвън, поемат делото му. Благодарение на тях ситуацията е помръднала от мъртвата точка. Мъжът успя да спечели делото, включително и след като съдията видя, че едва може да ходи. Сега англичанинът трябва да получи всички необходими плащания и накрая да се погрижи за здравето си.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР