Стара Загора официално е с вечерен час. От тази нощ

...
Стара Загора официално е с вечерен час. От тази нощ
Коментари Харесай

Вечерният час в Старозагорска област вече е в сила

Стара Загора официално е с вечерен час. От тази нощ е забранено излизането между 21:00 и 5:00 ч. сутринта.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3497
Строгата мярка важи за цялата област и е за неопределно време. Кметовете и полицията ще контролират дали се спазва вечерния час, а за нарушителите са предвидени санкции.

Въвеждат вечерен час в област Стара Загора

Заповедта за вечерния час е по препоръка на Областния здравен щаб. Мярката идва ден след като цяло отделение в Университетската болница бе поставено под карантина, защото проба на новопостъпил пациент с диабет и пневмония се оказа положителна за коронавирус.

Контролът по изпълнението на вечерния е поверен на кметовете и на полицията. За нарушителите са предвидени санкции - те започват от 5000 лева.

Десетки сигнали за нарушения на наложените вече забрани накараха властта да действа строго.

„ Заповед за въвеждане на вечерен час, който влиза в сила от 0:00 ч. на 1 април и се отнася във времевия диапазон от 21:00 до 5:00 ч. сутринта “, обяви областният управител Гергана Микова.

Мярката няма да важи за хора, които трябва да отидат до болницата. Изключение се прави и за лекари, полицаи, медицински сестри, санитари и работещите. Те обаче трябва да имат бележка от работодател, която да доказва, че са на работа.



Вечерният час ще продължи до второ нареждане.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3497  Момче на 13 години е най-младата жертва на COVID-19 в Обединеното кралство Момче на 13 години е най-младата жертва на COVID-19 в Обединеното кралство  Между 100 и 240 хиляди души ще умрат в Съединени американски щати от ковид, предвижда Белият дом Между 100 и 240 хиляди души ще умрат в Съединени американски щати от ковид, предвижда Белият дом  9 чиновници от Организация на обединените нации в Женева са с ковид 9 чиновници от Организация на обединените нации в Женева са с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР