С решение на общинския оперативен щаб и заповед на кмета

...
С решение на общинския оперативен щаб и заповед на кмета
Коментари Харесай

В ромския квартал „Изток“ в Луковит се забраняват масовите събирания

С решение на общинския оперативен щаб и заповед на кмета Иван Грънчаров в ромския квартал „ Изток “ в Луковит се забраняват масовите събирания и тържества заради регистрирано огнище на заразени с коронавирус.

Девет са заразените с коронавирус в квартала през последните дни, шестима от тях са настанени в болници, но огнището е локализирано само в едно семейство.

Кметът Иван Грънчаров обобщи решението на оперативния щаб и мерките за ограничаване на разпространението на заразата.

„ Да спрем масовото събиране на хора в квартала, сватби, кръщенета и религиозни събирания, поне в близките 15 дни “. Грънчаров допълни, че засега не се предвиждат по драстични мерки и затваряне на квартала.

„ Опасност винаги има, но се надявам да я ограничим. Засега тя е единствено се разпростира в контактните в семейството “. Заради пандемията и с цел ограничаване на разпространението на коронавируса в Луковит ще бъдат отменени есенният панаир в града, както и националният събор „ Млечният път на България “.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11575  Вижте по какъв начин протича производството на съветската COVID-ваксина Вижте по какъв начин протича производството на съветската COVID-ваксина  28 са новите инфектирани в област Благоевград 28 са новите инфектирани в област Благоевград  Родители желаеха свободен достъп до топла вода и сапун за децата в учебно заведение Родители желаеха свободен достъп до топла вода и сапун за децата в учебно заведение
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР