Спирането на американската икономика и разходите, свързани с епидемията от

...
Спирането на американската икономика и разходите, свързани с епидемията от
Коментари Харесай

Дефицитът на САЩ може да достигне 3,8 трилиона долара през 2020 година

Спирането на американската икономика и разходите, свързани с епидемията от коронавируса, ще увеличат близо четири пъти бюджетния дефицит на САЩ, предаде Ройтерс. Дефицитът би могъл да достигне тази година 3,8 трилиона долара (3,48 трилиона евро), което е 18,7 процента от от брутния вътрешен продукт (БВП), оповести днес Комитетът за отговорен федерален бюджет, мозъчен тръст от Вашингтон.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5336
Неправителствената организация прогнозира дефицит от 2,1 трилиона долара за финансовата 2021 и среден дефицит от 1,3 трилиона долара до 2025 година. Тези оценки бяха публикувани три дни, след като министерство на финансите на САЩ обяви бюджетен дефицит от 744 милиарда долара за първите шест месеца на финансовата 2020 година, която ще приключи в края на септември.

Тръмп защити отговора си на кризата с коронавируса

Прогнозите на Комитета за отговорен федерален бюджет се основават и на хипотезата за стабилно възстановяване на икономиката през 2021 година и връщане до 2025 година на икономическата траектория, която преобладаваше преди епидемията. На основата на тази хипотеза държавният дълг ще бъде 107 процента от БВП в края на настоящата бюджетна година, което е повече, отколкото в края на Втората световна война. По-бавно от прогнозираното възстановяване може да увеличи дълга до 117 процента от БВП до 2025 година, уточни мозъчният тръст. Рекордът за годишен бюджетен дефицит в САЩ е 1,41 трилиона долара през 2009 година, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5336  В Черна гора инфектираните с COVID-19 доближиха 278 В Черна гора инфектираните с COVID-19 доближиха 278  След среща с президента: Първият епидемиолог на Сърбия остана на поста си След среща с президента: Първият епидемиолог на Сърбия остана на поста си  Кризата с ковид опразни магазините и в Бургас Кризата с ковид опразни магазините и в Бургас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР