Специалистите по обществено здраве в САЩ се тревожат, че затварянето

...
Специалистите по обществено здраве в САЩ се тревожат, че затварянето
Коментари Харесай

COVID-19 може да задълбочи проблема със затлъстяването при децата в САЩ

Специалистите по обществено здраве в САЩ се тревожат, че затварянето на училищата в САЩ заради пандемията от Ковид-19 ще изостри епидемията от затлъстяване при децата в САЩ, съобщи електронното издание МедикалЕкспрес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4128
Прекратяването на учебните занятия заради ограничителните мерки вероятно ще удвои времето, прекарвано от децата извън училище тази година и ще влоши въздействието на рисковите фактори за натрупване на килограми по време на ваканцията.

Наблюденията показват, че заради лошото хранене и липсата на физическата активност, осигурявана в училище, децата ще натрупват тегло, както обикновено се случва през летните ваканции. Заплахата е най-висока за деца, които вече са с наднормено тегло или затлъстели.

Специалистите препоръчват децата да се ограничават от поемането на полуготовите храни, с които семействата са се презапасили заради ограничителните мерки, да намират начини да играят упражнения и да се движат и да не прекарват цялото си време пред мониторите.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4128  Борис Джонсън към опозицията: Да работим дружно против ковид Борис Джонсън към опозицията: Да работим дружно против ковид  Испания удължава изключителното състояние до 25 април Испания удължава изключителното състояние до 25 април  " Домашен арест " за мъж от Варненско за неспазване на наложителната карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР