Специалисти от Университета по ветеринарна медицина в Хановер, Германия, са

...
Специалисти от Университета по ветеринарна медицина в Хановер, Германия, са
Коментари Харесай

Учени потвърдиха способността на кучетата да надушват коронавируса

Специалисти от Университета по ветеринарна медицина в Хановер, Германия, са провели експеримент, който доказва, че кучетата са способни в голяма част от случаите да разпознаят проби, взети от заразени с коронавирус пациенти, пише " Популярная механика ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10832
Осем кучета са били обучавани от експерти в продължение на седмица да определят по миризмата наличието на коронавирус в човешка слюнка и трахеобронхиални секрети. За целта е бил използван специален апарат за тренировки, който на практика не изисква човешка намеса.

След седем дни кучетата правилно са идентифицирали наличието или отсъствието на инфекция в 94 процента от случаите. Показателите за специфичност и чувствителност са били от порядъка на 82,63 процента и 96,35 процента, което е сравнимо с параметрите на тестовете за антитела срещу SARS-CoV-2.

Откриха антитела срещу COVID-19 при кучета и котки

Авторите на проучването са уверени, че обучени по този начин кучета могат да помагат за идентифициране на пациенти с COVID-19 на многолюдни места. Четириногите могат да се използват и при допълнителни скринингови тестове в лаборатории.

По-рано през месеца беше съобщено, че чилийската полиция е започнала да обучава кучета за откриване на болни от COVID-19, които долавят наличието на новия коронавирус по дъха им, както и че служебни кучета в германската армия ще бъдат обучавани да надушват пациенти със заболяването, причинено от SARS-CoV-2, отбелязва БТА.

Специално обучени кучета откриват болни от COVID-19
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10832  Заради болест с ковид близо 500 души са карантинирани в немска плантация Заради болест с ковид близо 500 души са карантинирани в немска плантация  В Иран за денонощие са умряли 216 души с ковид В Иран за денонощие са умряли 216 души с ковид  Пандемията е отключила Пандемията е отключила " вълна от тъга " измежду американците
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР