С падането на мрака детски глас на невидимо дете започвал

...
С падането на мрака детски глас на невидимо дете започвал
Коментари Харесай

Призрачна детска песничка тормози жена в Англия

С падането на мрака детски глас на невидимо дете започвал да пее популярната детска песничка “Вали, излива се…”. Гласът е бил отнякъде отдалеч и напълно призрачен.

Звучи като сценарий от филм на ужасите, но всъщност е съвсем реална история, която е докарвала британката Алис Конингтън до лудост. Жената не е имала никаква идея откъде идва тази песничка, дали не е полудяла самата тя, или някой си прави лоша шега с нея. Песента е продължила няколко месеца. “Будеше ме през нощта, представете си ужаса ми”, оплаква се Конингтън.
Най-накрая тя просто не издържала вече и потърсила помощта на общинския съвет в Ипсуич. Съветниците взели оплакването на сериозно и започнали да разплитат мистерията. Най-накрая разрешили загадката. Оказало се че песничката е напълно истинска и се носи от индустриална база близо до дома на жената. Източникът бил …. Високоговорител, част от секюрити системата на базата, който служил като сирена и се включвал тогава, когато детекторът на движение засичал такова, дори и да вило потрепване на листата от близките дървета.
Източник: Science Alert
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР