София отново ще се присъедини към вече традиционната за Европа

...
София отново ще се присъедини към вече традиционната за Европа
Коментари Харесай

Внимание, столичани: Днес между 11:00 и 17:00...

София отново ще се присъедини към вече традиционната за Европа инициатива - Ден без автомобили, която ще се състои днес. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община /СО/.
Един от най-ярките примери е Париж, където всяка година през септември пешеходците превземат улиците на целия град. Само градският транспорт, колела и всякакви други видове безмоторни превозни средства се допускат за движение, посочиха от СО.
От 11.00 до 17.00 ч. центърът на София ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране. Гражданите и посетителите на града ще могат да разчитат на градския транспорт за стигане до центъра, а в периметъра между бул. " Княз Александър Дондуков ", бул. " Васил Левски ", бул. " Патриарх Евтимий ", бул. " Христо Ботев ", бул. " Александър Стамболийски " ще се придвижват пеша, с колело или отново с градски транспорт.
За улеснение на софиянци на сайта на общината, както и на Фейсбук страницата на " Зелена София " (https://www.facebook.com/SOfiaGreenCity/), ще бъде качена карта с описание на всички улици с ограничен автомобилен достъп.
Жителите и посетителите на София ще имат възможност да се разходят спокойно в центъра на града, да тестват електрически велосипеди или да се включат в някой от туровете, които разказват за историята на града, архитектурата и неговата природа.
Опознайте София пеша, призовават от СО.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР