Собственици на нощни заведения поискаха държавата да поеме 80% от

...
Собственици на нощни заведения поискаха държавата да поеме 80% от
Коментари Харесай

Ресторантьорите поискаха държавата да поеме 80% от заплатите на служителите им

Собственици на нощни заведения поискаха държавата да поеме 80% от заплатите на служителите в тях. В противен случай между 120 и 130 хиляди души са заплашени да останат без работа.

От Варненската ресторантьорска и хотелиерска асоциация обявиха, че заради намаления наполовина брой на посетителите в заведенията, се очаква цената на кувертите за коледни и новогодишни тържества да се вдигне с 10-15%.

“Солидарни сме с цялата обстановка в страната. Няма да имаме икономически искания на този етап за нас си. Искаме обаче държавата да поеме 80% от работната заплата на служителите ни, да бъде преведена директно на служителите. Няма нужда да минава през фирмите, има механизми в държавата, знаете, както се плащат болничните”, заяви Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията, предаде БТВ.



На въпрос дали това се очаква да доведе до поскъпване на услугите ви сега, когато предстоят празници, Алибегов заяви: " Едва ли. Сигурно от хотелиерската и ресторантьорската асоциация са имали предвид за хотелите ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13947  Европейски Съюз предизвести, че в Европа няма да има задоволително ваксини против Коронавирус за всички до 2022 година Европейски Съюз предизвести, че в Европа няма да има задоволително ваксини против Коронавирус за всички до 2022 година  Над 200 са умрелите в резултат на COVID-19 в Италия за последното денонощие Над 200 са умрелите в резултат на COVID-19 в Италия за последното денонощие  Агресия в рейс след забележка за маска Агресия в рейс след забележка за маска
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР