Сняг вали ли вали на 30-ина километра от Пловдив! На

Сняг вали ли вали на 30-ина километра от Пловдив! На ...

Грабвайте ските, ето къде снежната покривка вече става за пързаляне.Сняг вали ли вали на 30-ина километра от Пловдив! На Бяла черква снежната покривка вече е цели 2 сантиметра, съобщи очевидец, цитиран от TrafficNews.bg.

Температурата в момента там е 3 градуса, но се усеща като минусова. Разбира се, не може да се каже, че снежната покривка е кой знае колко внушителна, но скиорите вече потриват доволно ръце. И има защо!
Ски центърът "Бяла черква" се намира на 37 км южно от Пловдив, а дължината на пистата е 1100 метра. Профилът в горната част е подходящ за слалом и гигантски слалом. В средната част е с по-малък наклон. В долната част наклонът отново се увеличава и е подходящ за слалом, гигантски слалом и паралелен слалом.
Пистата е привлекателна за напреднали и средно добри скиори и аматьори и се обслужва от ски влек тип "котва". До ски центъра "Бяла черква" се стига по асфалтов път, който се надяваме да е добре поддържан. А цените са в пъти по-ниски от най-популярните дестинации за скиори.
Само да продължи да вали сняг...

Източник: blitz.bg