Смятам, че промяната има нужда от доказване. Реалностите от тази

...
Смятам, че промяната има нужда от доказване. Реалностите от тази
Коментари Харесай

Политолог обясни защо България ще получи от ЕС 800 млн. помощ, а Гърция – 5 млрд.

Смятам, че промяната има нужда от доказване. Реалностите от тази пандемия наложиха определен модел на поведение на всички общества и правителства. Дори тези, които бяха решени да не се съобразяват със строгите мерки на ограничение като Великобритания и Нидерландия, само дни по-късно направиха обратен завой и въведоха мерките, които сега се прилагат не само в Европа, но и в целия свят и ограничиха свободното придвижване на своите граждани. Такова мнение изрази политологът доц. Огнян Минчев в ефира на ``Още от деня`` по БНТ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3272
,,Мерките срещу разпространението на тази зараза не са насочени срещу свободата и правата на хората. Но след края на пандемията, ако гражданското общество по света не внимава и не окаже въздействие върху властимащите, същите те могат да се изкушат и да съхранят някои от елементите, предприети заради тази извънредност``, коментира политологът.

,,ЕС трябва да положи усилия, за да запази своите членки от икономически срив. В тази връзка България е по-застрашена от Италия, тъй като ние не сме член на Еврозоната и нямаме право на допълнителни субсидии. Поради тази причина нашата страна ще получи от ЕС около 800 млн. евро финансова помощ за справяне с последствията от коронавируса, докато съседите ни от Гърция ще получат пет милиарда евро финансова помощ, защото Гърция е член на Еврозоната``, разясни той.

Еврозоната обмисля кредитни линии от спасителния фонд в борбата с коронавируса

По думите на доц. Минчев и без тази криза ЕС нямаше да може да оцелее дълго без налагането на още по-сериозни реформи, които са започнали да се правят заради поредицата от кризи от 2008 г. насам.

,,Трябва преструктуриране на ЕС за създаването на нов модел, който да го пресъздаде в силна институционална структура и в по-силен икономически модел. Трябва ни такава Общност, която да е в състояние да разреши днешните дилеми на ЕС``, отбеляза в заключение политическият анализатор.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3272  След COVID-19: с дрон наблюдават нарушителите в Кърджали След COVID-19: с дрон наблюдават нарушителите в Кърджали  Американски епидемиолози с забавно изследване за връзката сред имунизацията БЦЖ и смъртността от COVID-19 Американски епидемиолози с забавно изследване за връзката сред имунизацията БЦЖ и смъртността от COVID-19  Путин и Тръмп разискаха обстановката на петролния пазар Путин и Тръмп разискаха обстановката на петролния пазар
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР