Смятам, че най-правилния подход в сегашната ситуация бе да се

...
Смятам, че най-правилния подход в сегашната ситуация бе да се
Коментари Харесай

Икономист посъветва: По-малко харчете, повече спестявайте

Смятам, че най-правилния подход в сегашната ситуация бе да се въведе данъчна ваканция, както бе направено в съседна Гърция. Това заяви в студиото на bTV икономистът Красен Станчев.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3845
Той посочи, че тези пари, които са заделени сега от държавата заради кризата, трябва да се дадат на работодателите, за да могат те да изплатят заплатите на своите служители, но подчерта, че един милиард лева не е толкова голяма сума, поради което прогнозира, че в следващите дни броят на регистрираните в бюрата по труда ще се увеличи.

Мерките за бизнеса по време на епидемията, коментираха Радосвет Радев и Димитър Манолев

На въпрос какъв съвет би дал на хората в сегашното икономическо положение експертът призова да се харчи по-малко и повече да се спестява.

,,Кризата раздели компаниите на три групи – такива, които вече ги няма, такива, които едва успяват да си поемат въздух и третият вид са тези компании, които успяха да направят страхотни печалби в тази криза, но те са твърде малко``, коментира по темата председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

,,Бизнесът си е взел кредитите преди кризата, едва ли точно сега ще му трябват нови задължения. Бизнесът в момента се нуждае от нова нормативна среда. Държавата трябва да даде парите, които дължи на всички – строители, обществени поръчки, защото от аквариум можем да направим рибена чорба, но от рибена чорба не можем да направим аквариум``, каза в заключение той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3845  Съединени американски щати дали 700 млн. $ на УНИЦЕФ, които първи поддържаха Ухан Съединени американски щати дали 700 млн. $ на УНИЦЕФ, които първи поддържаха Ухан  Специалист разкри за какво Съединени американски щати са по-силни от Европа в икономическата борба с COVID-19 Специалист разкри за какво Съединени американски щати са по-силни от Европа в икономическата борба с COVID-19  Спешни лекари: Трудът на служители на реда, военнослужещи, водачите и депутати по-рисков ли е от нашия? Спешни лекари: Трудът на служители на реда, военнослужещи, водачите и депутати по-рисков ли е от нашия?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР