Смъртта на 11-годишно момиче заради остри коремни болки стана повод

...
Смъртта на 11-годишно момиче заради остри коремни болки стана повод
Коментари Харесай

11-годишно момиче почина от коремни болки, подозират COVID-19

Смъртта на 11-годишно момиче заради остри коремни болки стана повод властите в испанския град Тарагона да започнат разследване, което да установи точната причина, довела до трагедията.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11395
По информация на местни медии детето е било с положителен тест за коронавирус и няколко дни по-рано е било прието в болницата в каталунския град с оплаквания за остри болки в стомаха – състояние, което е познато в медицината като т.нар. синдром на острия корем. Въпреки усилията на лекарите обаче момичето издъхнало.

От ръководството на болничното заведение заявиха, че момичето не е имало предишни заболявания и допълниха, че то е било докарано със симптомите на " острия корем ", който би могъл да се появи в резултат от усложнения с COVID-19 и да доведе до чревна исхемия и стомашна перфорация.

Според докторите подобно усложнение е доста срещано при децата, отколкото при възрастните, които са заразени с коронавирус, но в случая с починалото момиче ставало въпрос за доста по-тежка форма.

Ситуацията с COVID-19 в Испания се влошава

Предстои резултатите от аутопсията да изяснят причината за настъпилата смърт на детето, като от болничното заведение увериха, че са направили всичко по силите си, за да спасят 11-годишното момиченце.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11395  Още трима медици са инфектирани с Covid-19 в Добричко Още трима медици са инфектирани с Covid-19 в Добричко  Здравният министър ще посети Пазарджик Здравният министър ще посети Пазарджик  Общо 16 души пребориха COVID-19 за денонощие в Русе, шест са от дом Общо 16 души пребориха COVID-19 за денонощие в Русе, шест са от дом " Възраждане "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР