Смъртните случаи, причинени от коронавируса, във Великобритания могат да достигнат

...
Смъртните случаи, причинени от коронавируса, във Великобритания могат да достигнат
Коментари Харесай

Учен: Броят на жертвите на коронавируса във Великобритания може да достигне 20 000

Смъртните случаи, причинени от коронавируса, във Великобритания могат да достигнат между 7000 и 20 000. Такава оценка даде пред Би Би Си епидемиологът от Империъл колидж в Лондон Нийл Фъргюсън, информират ТАСС и Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4195
На мнение сме, че броят на починалите може да бъде между 7000 до малко над 20 000, посочи той. По негова оценка пикът на заболяването в страната може да бъде достигнат през идните 7-10 дни.

По думите му е трудно да се направят точни прогнози преди в страната да започне мащабна програма за анализ за наличие на антитела срещу новия вирус.

С помощна на серумни анализи на кръв за наличието в нея на антитела може да се установи дали човек е прекарал заболяването и дали си е изградил имунитет.

5-годишно дете почина от новия коронавирус в Обединеното кралство

По данни към 4 април потвърдените случаи на заразени с коронавирус в страната са приблизително 44 000, като починалите са 4313. Британското правителство признава, че броят на заразените в действителност може да е значително по-голям, тъй като анализът на данните се прави въз основа на пациентите, постъпили се в болница.

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок каза днес в предаване на Би Би Си, че Великобритания ще трябва да затегне още ограничителните мерки за спортуването на открито, ако хората нарушават правилата за самоизолация, които са въведени, за да се спре разпространението на коронавируса, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

В момента мнозинството спазва правилата. Но не трябва да нарушаваме разпоредбите, защото това ще значи по-голямо разпространение на вируса и тогава може да се наложи да вземем допълнителни мерки, коментира Мат Ханкок.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4195  Папа Франциск отслужи необикновена литургия във връзка Палмова неделя Папа Франциск отслужи необикновена литургия във връзка Палмова неделя  Починалите от ковид в Иран към този момент са 3603 Починалите от ковид в Иран към този момент са 3603  Експерт: Коронавирусът поразява всички органи в последния си етап Експерт: Коронавирусът поразява всички органи в последния си етап
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР