Смъртните случаи от новия коронавирус в Италия са се увеличили

...
Смъртните случаи от новия коронавирус в Италия са се увеличили
Коментари Харесай

Двоен скок на новозаразените с COVID-19 в Италия спрямо вчера

Смъртните случаи от новия коронавирус в Италия са се увеличили със 172 за 24 часа при ръст от 179 през предходното денонощие, но новите заразени са нараснали двойно - от 744 вчера на 1402 днес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7830
Това съобщи италианската службата за гражданска защита, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Скокът в броя на новите заразени обаче отчасти се дължи на късното съобщаване на данни от тежко пострадалата област Ломбардия, която заяви, че е установила още 419 случая от предишни седмици, които до момента не са били регистрирани. Общият брой на починалите от новия коронавирус в Италия сега е 30 911 души - третият най-висок в света след тези на САЩ и Великобритания. Броят на потвърдените заразени е 221 316 души, което поставя Италия на пето място след САЩ, Испания, Русия и Великобритания.

За първи път от 10 март - под 1000 болни от COVID-19 в интензивни отделения в Италия

Към днешна дата в страната продължават да са заразени 81 266 души спрямо 82 488 вчера. В интензивни отделения има 952 човека, а в понеделник те са били 999, което потвърждава тенденцията на спад по този показател. Към днешна дата общият брой на оздравелите е 109 039 спрямо 106 587 вчера.

В Италия за коронавирус са тествани 1,742 милиона души при 1,702 милиона вчера. Населението на страната е около 60 милиона човека.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7830  Германия се стреми да смъкна под единица цената на показателя на репродукция на ковид Германия се стреми да смъкна под единица цената на показателя на репродукция на ковид  Погребенията на жертвите на COVID-19 в Турция трансформират традициите Погребенията на жертвите на COVID-19 в Турция трансформират традициите  В Индонезия вкараха забавно наказване за нарушителите на мярката за обществена отдалеченост В Индонезия вкараха забавно наказване за нарушителите на мярката за обществена отдалеченост
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР