Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 90

...
Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 90
Коментари Харесай

Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 90 хиляди

Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 90 хиляди, предаде Франс прес, като се позова на бразилското здравно министерство.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10959
През последните 24 часа в Бразилия бяха регистрирани 1595 нови смъртни случая от коронавирус. Общият брой на смъртните случаи в Бразилия, която е на второ място в света по брой на смъртните случаи от вируса, е вече 90 134.

Над 40 хиляди нови случая на коронавирус в Бразилия през денонощието

През последното денонощие бе регистриран голям брой на нови случаи на заразяване с коронавирус - 69 074, заяви бразилското министерство на здравеопазването.

Според учени официалните данни в Бразилия не отразяват пълната картина на развитието на епидемията в страната, тъй като Бразилия е голяма страна, в която се практикуват малък брой тестове за коронавирус.

Новите случаи на заразяване и новите смъртни случай са нов рекорд за Бразилия, който обаче трябва да бъде разглеждан в контекст.

Високият им брой се обяснява от факта, че щатът Сао Пауло, който е най-населеният бразилски щат, съобщи вчера едновременно за броя на вчерашните случаи и на тези от предходния ден, които не бяха съобщени по технически причини, отбелязва Франс прес.

Въпреки това дневният брой на смъртните случаи продължава да е висок. При съхраняване на сегашния ритъм в края на следващата седмица починалите от вируса в Бразилия ще са вече над сто хиляди.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10959  Европейски Съюз предлага да се отдръпна разрешението за пътувания от и към Алжир Европейски Съюз предлага да се отдръпна разрешението за пътувания от и към Алжир  57 новозаразени с COVID-19 в Гърция за денонощието 57 новозаразени с COVID-19 в Гърция за денонощието  Ръкавиците не постоянно защищават от ковид Ръкавиците не постоянно защищават от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР