Служителка на израелското здравно министерство подаде оставка и разкритикува провала

...
Служителка на израелското здравно министерство подаде оставка и разкритикува провала
Коментари Харесай

Епидемиоложка от израелското здравно министерство подаде оставка

Служителка на израелското здравно министерство подаде оставка и разкритикува провала на властите да забавят разпространението на новия коронавирус в страната, където броят на заразените отново нарасна и някои ограничения бяха върнати, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10166
Епидемиоложката Сиегал Садецки, която е директорка на обществените услуги в министерството, подаде оставка след вчерашното изявление на министъра Юли Еделщайн, че ще назначи човек, който специално да отговаря за борбата с епидемията, което би лишило Садецки от някои отговорности. " След успехи в борбата с вируса, новата политика се оказа провал.

От няколко седмици стрелката на компаса за справяне с пандемията е полудяла ", написа в страницата си във Фейсбук Садецки.

23 са новите случаи на COVID-19 в Словения

" Въпреки многократните ми предупреждения, констатираме с разочарование, че възможностите стават все по-ограничени.

Стигнах до извода, че професионалните ми становища вече не се вземат предвид и че не мога да остана на тази длъжност и да помагам в борбата с разпространението на вируса ", добави тя. Според Садецки твърде бързото отслабване на ограниченията в Израел е намалило положителните въздействия от мерките срещу първата вълна на заразяване.

Тя заяви, че е нужна радикална промяна в процеса на вземане на решения, за да се спре втора вълна. По последни официални данни в Израел има 31 271 заразени с коронавируса. От 2 юли се регистрират по 1000 нови случая на ден.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10166  COVID-19 ще коства на международната стопанска система $9 трилиона COVID-19 ще коства на международната стопанска система $9 трилиона  Областният шеф на Русе не е инфектиран с ковид Областният шеф на Русе не е инфектиран с ковид  Иран заяви за нови 200 умряли от COVID-19 Иран заяви за нови 200 умряли от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР