Служители на столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) влязоха в парламента,

...
Служители на столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) влязоха в парламента,
Коментари Харесай

РЗИ влезе в парламента. Глобени са десетки депутати

Служители на столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) влязоха в парламента, за да съставят актове на народните представители, нарушили заповедта за задължително носене на предпазни средства на закрити обществени места.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9970
През последните няколко заседания на парламента редица депутати отказваха да слагат задължителните маски за лице, като мярка срещу разпространението на COVID-19, а други пък ги носeха под брадичката си.

По официална информация ще бъдат санкционирани общо 24-ма депутати, а размерът на глобата е минималният – 300 лева.

Караянчева: Както всички българи носят маски, така и ние в НС трябва да го правим

Единствено от парламентарната група на ГЕРБ потвърдиха, че шестима от депутатите им са попаднали под ударите на закона.

" Подписали са си актовете, не знам каква е стойността им. РЗИ ще си я определят. Който е сбъркал, ще си понесе санкция ", коментира пред журналисти зам.-председателят на групата Красимир Велчев  Красимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на, предаде БНТ.

Той обяви, че не е сред санкционираните, а и не оправда колегите си за техните действия.

" Не е най-правилното, но всеки бърка. Не мога да съдя всички колеги. След като е сбъркал някой, ще си понесе отговорността ", настоя той.

Засега от останалите парламентарни групи не са направили коментар по темата.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9970  Случаите на ковид в Индия надвишиха 600 000 Случаите на ковид в Индия надвишиха 600 000  Отпадат рестриктивните мерки за пътешестване на българските жители до Хърватия Отпадат рестриктивните мерки за пътешестване на българските жители до Хърватия  889 нови случая на инфектирани с ковид в Украйна 889 нови случая на инфектирани с ковид в Украйна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР