Службата по микробиология и инфекциозни болести на болницата „Грегорио Мараньон“

...
Службата по микробиология и инфекциозни болести на болницата „Грегорио Мараньон“
Коментари Харесай

Повторният COVID-19 протича по-тежко и е с мутирал вирус

Службата по микробиология и инфекциозни болести на болницата „ Грегорио Мараньон “ в Мадрид описа първия случай на повторна инфекция от коронавирус в Испания в научната публикация Research Square, предава DarikNews.

Пациентът е жена, заразила се първо през април и повторила през септември с доста по-сериозен COVID-19 от друг вариант на вируса. Тя нямала рискови фактори за повторна инфекция. И все пак, четири месеца и половина след първата инфекция, жената е трябвало да бъде хоспитализирана поради тежестта на симптомите си.

Водени от Дарио Гарсия де Виедма, изследователите от болницата в Мадрид описаха в своето проучване пълния епидемиологичен сценарий на реинфекцията, както и пълното геномно секвениране на вируса.

Към днешна дата няма доказателства, че реинфектиран пациент може да предаде вируса, нещо, което разследването на екипа от болницата „ Грегорио Мараньон “ е успяло да изясни: „ За първи път е описано как пациентът, веднъж заразен, причинява последващо предаване в непосредствената им среда “, обясняват от клиниката.

" Благодарение на проучването на изследователите от болницата „ Грегорио Мараньон “, беше възможно да се докаже, че в този случай пациентът, след като е реинфектиран, е предал този втори вариант на щама на близката си среда, случаи, които не са имали предишен Сovid и следователно те са се заразили в резултат на излагане на реинфектирания пациент “, се казва в изявлението.

Досега само 27 случая на повторно инфектиране са докладвани по целия свят. Всички те са събрани или в приети научни публикации, или в библиографски хранилища по време на процеса на тяхното оценяване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16118  Областната болница в Ямбол още веднъж приема незабавни пациенти Областната болница в Ямбол още веднъж приема незабавни пациенти  Областният шеф на Перник е с ковид Областният шеф на Перник е с ковид  Младият доктор, избавил мъж с деменция и COVID-19: Нямаше по какъв начин да го оставя самичък на произвола на ориста Младият доктор, избавил мъж с деменция и COVID-19: Нямаше по какъв начин да го оставя самичък на произвола на ориста
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР