Службата за безопасност на Украйна подготвя мащабни провокации в Азовско

...
Службата за безопасност на Украйна подготвя мащабни провокации в Азовско
Коментари Харесай

Мащабни провокации: Подготвят потапяне на чуждестранни кораби в Азовско море

Службата за безопасност на Украйна подготвя мащабни провокации в Азовско море, казва представителят на народната милиция на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) Едуард Басурин, съобщава Агенция Донецк.
Според него в началото на 2019 г. украинските специални служби разработват " няколко сценария на провокации във водите на Азовско море " - включително потопяване на украински и чуждестранни плавателни съдове.
Положението с корабоплаването в Азовско море се влоши в началото на годината. През март Украйна задържа траулера " Норд " с десет руснаци на борда. Капитанът може да получи пет години затвор за незаконно посещение в Крим ", за да навреди на държавните интереси ". През август танкерът Механич Погодин бе задържан в пристанището Херсон.
Москва разгледа действията на Киев като " морски тероризъм " и отговори чрез засилване на граничните инспекции в своята част на Азовско море. Тогава украинската гранична охрана обвини руските власти за " строга политика на задържане и проверка на корабите ". В същото време Кримската гранична охрана на ФСБ заяви, че извършва проверки в съответствие с международното морско право и не получава искания от корабособствениците, а украинското външно министерство признава, че руските гранични служители не са нарушили протоколите по време на инспекцията.
По-късно Киев обяви намерението си да засили военното си присъствие в Азовско море и да създаде военноморска база в региона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР