Словенските лекари са изписали първия пациент, хоспитализиран със симптоми, предизвикани

Словенските лекари са изписали първия пациент, хоспитализиран със симптоми, предизвикани ...

Словенският премиер: Имаме първи оздравял от коронавирус.


Словенските лекари са изписали първия пациент, хоспитализиран със симптоми, предизвикани от новия коронавирус, предаде ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2620
"Добри новини: първият болен от Ковид-19 бе изписан от болница. Ще победим, ако успеем да спрем разпространението на заразата", написа в Туитър премиерът Янез Янша, като препоръча на гражданите да спазват превантивните мерки.

Добри новини! В Европа има признаци за забавяне на разпространението на COVID-19

Първият случай на заразен с коронавирус в Словения беше потвърден на 4 март. Досега броят на заразените нарасна до 528 души, от които петима починаха.

Испания вече е европейската държава, където коронавирусът се разпространява най-бързо

Любляна  спря редовните железопътни и автобусни превози, свързващи страната със съседните държави. Границата на Словения може да се пресече само през няколко определени гранични пункта, на които се извършва щателен санитарен контрол. Спрени са и международните полети.

От 20 март в цялата страна е въведена забрана за излизане на улиците освен за отиване на работа, покупка на хранителни стоки и посещение на аптека или банка. Напълно е спряно движението на обществения транспорт, затворени са всички барове, ресторанти и други заведения.

 
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2620 Финансова подкрепа от САЩ за българите в битката с коронавируса Финансова подкрепа от САЩ за българите в битката с коронавируса Декларациите за преминаване през КПП в градовете нарушават ли личните ни данни? Декларациите за преминаване през КПП в градовете нарушават ли личните ни данни? Испания вече е европейската държава, където коронавирусът се разпространява най-бързо Испания вече е европейската държава, където коронавирусът се разпространява най-бързо
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg