Словения се подготвя постепенно да пусне отново обществения транспорт от

...
Словения се подготвя постепенно да пусне отново обществения транспорт от
Коментари Харесай

Словения ще пусне отново обществения транспорт от 11 май

Словения се подготвя постепенно да пусне отново обществения транспорт от 11 май, съобщи правителственият говорител Йелко Кацин.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6785
Това ще се случи близо два месеца след като транспортът бе спрян заради разпространението на коронавируса, предаде БТА.

Словения отваря от днес границите между общините

В Словения досега са потвърдени 1429 случая на заразени и 91 смъртни случая.

Министерството на образованието съобщи днес, че се очаква училищата да бъдат отворени отново на 18 май, но повечето ученици ще се върнат в училище чак за новата учебна година през септември. " Само учениците от първите три класа на основното училище и последния клас на средните училища ще се върнат в училищата от 18 май ", каза за Ройтерс говорителката на правителството Наташа Геркеш. Тя добави, че се очаква учениците от последната година на основното училище да се върнат в класните стаи по-късно през май или през юни.

Останалите ученици ще продължат да учат онлайн до края на учебната година. По-рано днес правителството отмени въведената в края на март забрана за пътуване извън общината по местоживеене. Всички училища в страната, баровете, ресторантите, хотелите и търговските обекти, с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките, бяха затворени в средата на март, а събиранията на публични места бяха забранени.

Фризьорските салони, заведенията на открито, библиотеките и музеите ще бъдат отворени отново в понеделник, но гражданите ще трябва да носят маски в закрити помещения. Остава и забраната за събирания на публични места.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6785  Стабилни ли са финансите на България, с цел да излезе от Стабилни ли са финансите на България, с цел да излезе от " бурята на ковид "?  Валери Симеонов: Без смяна на ограниченията преди усъвършенстване на епидемиологичната конюнктура Валери Симеонов: Без смяна на ограниченията преди усъвършенстване на епидемиологичната конюнктура  Германското държавно управление показа проект за анулация на карантинните ограничения Германското държавно управление показа проект за анулация на карантинните ограничения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР