Словакия ще наложи частична карантина, за да спре разпространението на

...
Словакия ще наложи частична карантина, за да спре разпространението на
Коментари Харесай

Словакия ще наложи частична карантина от събота до 1 ноември заради епидемията

Словакия ще наложи частична карантина, за да спре разпространението на коронавирусната инфекция, съобщи премиерът Игор Матович. Мярката ще важи от 24 октомври до 1 ноември, съобщава БТА.

Хората ще могат да излизат, за да ходят на работа, за съществени покупки и услуги, ще могат да се разхождат сред природата, но недалеч от дома си. След първата седмица на карантината изключения от някои от разпоредбите ще се правят само за тези, които представят тест с отрицателен резултат.



От понеделник до 27 ноември ще бъдат затворени повечето училища без първите класове. На два пъти - от 30 октомври до 1 ноември и след това между 6 и 8 ноември, ще бъдат правени масово тестове за коронавируса.

Властите се надяват, че ще искат да си ги направят повече хора, тъй като се очаква, че за тези, които са с отрицателен резултат, ще има изключения от общите карантинни мерки. Населението на Словакия е 5,5 милиона.

В страната вече бяха затворени за посетители ресторантите и баровете, басейните, фитнесите и театрите.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13662  Откриха нарушавания в тази ситуация с умрялата жена, върната от пет лечебни заведения Откриха нарушавания в тази ситуация с умрялата жена, върната от пет лечебни заведения  Николай Бареков: Лекувам се 12-ти ден от COVID-19, пия два антибиотика, с цел да прескоча трапа Николай Бареков: Лекувам се 12-ти ден от COVID-19, пия два антибиотика, с цел да прескоча трапа  Гръцкият министър председател разгласи нови ограничения за битка с пандемията Гръцкият министър председател разгласи нови ограничения за битка с пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР