След тестването на повечето от 11-те милиона жители на китайския

...
След тестването на повечето от 11-те милиона жители на китайския
Коментари Харесай

В Ухан не са открити новoзаразени с COVID-19 след тестването на 10 млн. жители

След тестването на повечето от 11-те милиона жители на китайския град Ухан не са били открити нови случаи с COVID-19, като са били регистрирани 300 носители на вируса без симптоми на заболяването. Това съобщиха днес властите в града, откъдето се разпространи пандемията, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8802
Поради опасенията от втора вълна на инфекции местните власти предприеха амбициозна програма за тестване. От 14 май до 1 юни бяха взети проби от 9,9 милиона жители на Ухан. Според собщението в хода на кампанията не са били открити нови случай с респираторното заболяване, причинено от новия коронавирус, предава БТА.

За 10 дни в Ухан са извършени над 6,5 милиона теста за COVID-19

Властите твърдят, че установените 300 асимптоматични носители на вируса не разпространяват заразата, защото нямало следи от вируса по техни лични вещи като маски, четки за зъби или телефони, нито по докоснати от тях дръжки на врати или бутони в асансьори.

В Китай не се отчитат като потвърдени случаи т.нар. асимтоматични носители, тоест хора, които са заразени с вируса, но не проявяват симптоми, отбеляза Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8802  Жертвите от COVID-19 в Испания са доста повече от публично оповестените? Жертвите от COVID-19 в Испания са доста повече от публично оповестените?  Индонезия се отхвърли от присъединяване в хаджа заради пандемията Индонезия се отхвърли от присъединяване в хаджа заради пандемията  СЗО: Случаите на COVID-19 не престават да нарастват в Източна Европа СЗО: Случаите на COVID-19 не престават да нарастват в Източна Европа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР