След направените промени в проектозакона мярката 60/40 вече наистина става

...
След направените промени в проектозакона мярката 60/40 вече наистина става
Коментари Харесай

Икономист: Мярката 60/40 вече наистина е 60/40

След направените промени в проектозакона мярката 60/40 вече наистина става 60/40. Така вече е просто и ясно кой какво плаща. Сега основният въпрос пред бизнеса е дали да прекрати трудовите правомощия на служителите си или да го задържи и да продължи да плаща заплатата му. Предполагам, че повечето фирми ще изберат участие в държавната схема 60/40. Това сподели в сутрешния блок на bTV икономистът Емил Хърсев.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4279
По думите на експерта 10 млрд. лева ще са достатъчни, за да се преодолеят икономическите последствия от коронавируса.

На въпрос дали може да има кредитен мораториум икономистът отговори, че такъв тип мораториум се въвежда само със закон.

Държавата поема осигуровките по схемата 60/40. Намаляват и глобите за " разходка в парка "

,,В случая според мен става дума за преструктуриране на кредите спрямо фирмите с добро кредитно минало``, посочи Хърсев и допълни, че сегашното време може би не е най-доброто за теглене на нови заеми, но все пак уточни, че в криза доста хора имат нужда от оборотни средства.

,,Лично аз не бих обърнал парите си в други валути, тъй като просто няма нужда от такива трансформации``, каза в заключение икономическият експерт.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4279  Словакия възнамерява да ограничи придвижването на хората за близо седмица Словакия възнамерява да ограничи придвижването на хората за близо седмица  Ще има ли хора, които ще теглят заеми или ще се възползват от схемата 60/40? Ще има ли хора, които ще теглят заеми или ще се възползват от схемата 60/40?  От тази седмица учителите ще могат към този момент да слагат оценки на учениците От тази седмица учителите ще могат към този момент да слагат оценки на учениците
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР