След като роди бебето си Оливер, Ванеса Муро, заразена с

...
След като роди бебето си Оливер, Ванеса Муро, заразена с
Коментари Харесай

Испанка с COVID-19 роди бебе, което 10 дни не можеше да пипне

След като роди бебето си Оливер, Ванеса Муро, заразена с новия коронавирус, бе отделена за 10 дни от него. Сега те се събраха и тя брои часовете, преди да може да го целуне и да го докосне без ръкавици и без маска, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3974
" Най-трудното е да не можеш да докоснеш бебето от страх да не го заразиш - довери 34-годишната жена в жилището си в Мадрид. - То хваща пръста на ръката ми, но всъщност докосва пластмасова ръкавица. Не трябва да мислиш за това, защото е обезкуражаващо. "

Раждането на Ванеса с цезарово сечение бе планирано за 16 март. Но това бе в друг живот, преди да избухне пандемията от новия коронавирус. Осемдесет и седем годишната й баба, с която Ванеса се срещаше всеки ден, се зарази с болестта и почина седмица след раждането на Оливер, пише БТА.

Тъй като й предстоеше да роди, Ванеса бе тествана за новия коронавирус. Резултатът бе положителен. Тя и съпругът Оскар Карийо се втурнаха към мадридската болница " Ла Пас ", където се предвиждаше младата жена да роди. " Той не успя да ме придружи - остави ме пред вратата на спешното отделение ", сприпомня си Ванеса.

Бебе на 6 седмици почина от коронавирус

Лекарите били принудени да пристъпят към преждевременно раждане с цезарово сечение. Ванеса била обзета от страх да не зарази бебето си и била притеснена, тъй като лекарите и медсестрите около нея носели специални костюми.

Оскар, който също е носител на коронавируса, разказа, че това бил най-дългият в живота му час и половина, защото не знаел как протича раждането на първото му дете. Всичко минава добре и на 13 март се ражда Оливер. Той е в добро здраве, тежи 3,6 кг, дълъг 50 сантиметра. Медицинският персонал обаче го отделя от майка му, поставя го в кувьоз и под карантина, докато два негативни теста не дадат възможност да бъде преместен при другите новородени в родилното.

След 48-часова пълна изолация в стаята си Ванеса се връща у дома без Оливер. " Може да изглежда глупаво, но когато Оливер беше в помещение, разположено няколко етажа по-долу от моето, имах чувството, че е по-близо до мен ", отбеляза тя. Едва 10 дни след раждането двойката отива да прибере сина си, но с ръкавици и маски на лицата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3974  Мъж наруши карантината си в Момчилград Мъж наруши карантината си в Момчилград  Във Видин е регистриран втори пациент с позитивна проба за ковид Във Видин е регистриран втори пациент с позитивна проба за ковид  В дните за разпределяне на пенсии ще дезинфектират пощенските клонове в Бургас през два часа В дните за разпределяне на пенсии ще дезинфектират пощенските клонове в Бургас през два часа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР