След големия пожар в Хисарското село Старо Железаре възрастна жена,

...
След големия пожар в Хисарското село Старо Железаре възрастна жена,
Коментари Харесай

След огнения ад в Хисарско две малки деца са без дом, да помогнем

След големия пожар в Хисарското село Старо Железаре възрастна жена, млада майка и две малки деца са без покрив над главата. Кошмарът започна преди две вечери, когато вероятно от късо съединение се възпламени пожар.

Както БЛИЦ съобщи, на пепел станаха две къщи и две пристройки към тях. Изгоряха две къщи и два навеса. В едната къща е била обитавана от възрастна жена, чиито син я прибрал при себе си в Пловдив. Голяма нужда от помощ обаче семейството с другата изпепелена къща, там са живели възрастна майка с дъщеря си, която има две малки на 9 и 11 години. Младата жена гледа момченцата сама, работи, но заплатата й е крайно недостатъчна, за да възстанови изпепеления си дом.

Абсолютно всичко в дома й е изпепелено. Кметът на община Хисар инж. Пенка Дойкова веднага след трагедията е взела решение на пострадалото семейство да бъде предоставено общинско жилище-апартамент Хисар, чиито ремонт започва още утре. До седмица бедстващите хора, които в момента са приютени от роднини, ще бъдат настанени в Хисар. По закон обаче те могат да останат в общинското жилище до две години.

За това група инициативни хора с добри сърца от Старо Железаре решиха да събират парични помощи за възстановяване на къщата. Всичко друго е осигурено вече чрез дарения от местни хора и фирми. Пострадалото семейство вече разполага с готварска печка, хладилник, пералня, конвектор за отопление, търси се прахосмукачка, осигурена е домакинска посуда, в момента се събират дрехи за децата.

Сега най-важното е да започне кампания за събиране на пари за възстановяване на жилището на хората. Инициаторите помолиха БЛИЦ да стартира от днес официално кампанията и чрез медията ни да помолим всеки, който има възможност и желае, да помогне.

В Старо Железаре в двата хранителни магазина са поставени кутии за дарения, в които съпричастни граждани пускат пари, но те ще са крайно недостатъчни. Предстои фирми в региона да бъдат поканени да дарят средства, чрез медията ни каним и всички, които са съпричастни, да помогнат. Публикуваме и телефон, чрез който читателите ни могат да се свържат с пострадалите, както и банковата сметка за дарения.

Тел: 0889015549-Милена Динкова
Дарителска сметка: IBAN: BG41FINV91501017146917
Титуляр на сметката е Милена Иванова Динкова





Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР