Следващата седмица ще бъде решено дали да се удължат ограничителните

...
Следващата седмица ще бъде решено дали да се удължат ограничителните
Коментари Харесай

Кунчев: Следващата седмица се решава какво ще се случи с ограничителните мерки

Следващата седмица ще бъде решено дали да се удължат ограничителните противоепидемични мерки и след 31-ви януари, или по-рано да бъдат облекчени. Това каза пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил, член на Националния оперативен щаб.

Той уточни, че това ще стане на базата на данни от изминалата пълна работна седмица, в която и децата се върнаха в детските градини и учениците от 1-ви до 4-ти клас - в училище.

По думите му основната цел е да се търси балансът между това да се намали рискът и да не се прекратяват всички социални дейности, " което води до тежки последици.

" Тенденцията се пречупи, но е рано да се каже, че е окончателно. Очевидно е, че успяхме да намалим броя на новозаразените, така и на хората, нуждаещи се от медицинска помощ, а и на тези, които го карат най-тежко и попадат в интензивни отделения ", каза Кунчев.

Той посочи, че заради т.нар. „ британска мутация” на коронавируса, която доведе до скок на заразените във Великобритания, не позволява да се дават прогнози как ще се развия пандемията въобще в Европа и в частност в България. Кунчев подчерта, че заради това мнението му за предстоящите парламентарни избори е да се направят тогава, когато реши този, от когото зависи - президентът, без да се обляга на медицинската експертиза, защото тя не може да каже кога е по-благоприятният период за това. " Причината няма да е в здравните власти за това да поставят под въпрос провеждането на изборите ", категоричен бе доц. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.

" Радвам се, че интересът към ваксините е голям и предпочитам този вариант - да има търсене и ваксините да не достигат, отколкото да е обратното ", заяви още той.

Доц. Кунчев отново обясни, че преболедувалите хора могат да бъдат имунизирани, без това да е риск за тях, но не е необходимо да се прави на етап, в който ваксините не са достатъчни за масово имунизиране. Той препоръча хората с изградени антитела от срещата им с короновируса да следят нивата на им и да се ваксинират, когато титърът на антителата се понижи.

" Предстоят доставки на ваксини от Moderna - първите количества са 2000-3000 до 5000 дози, постепенно ще се увеличават и през април очакваме 220 хиляди дози от тази ваксина ", подчерта Кунчев.

Той съобщи, че до момента информацията за профила на ваксината на Pfizer, която вече е поставена на 14 хиляди души, е много добра, има само 5 регистрирани случая с нежелани реакции, но те са в рамките на очакваните - болка в областта на обождането при ваксинирането и леко схващане на ръката, но отшумяват в рамките на часове или на 1-2 дни.

Във връзка с проведената имунизация на общински съветници в Сандански, доц. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил беше категоричен, че Националният оперативен щаб следи за отклонения от плана за ваксинация и нарушенията ще бъдат наказвани.

Според него при развила се вече пандемия и засягане на всички страни е грешка да се прекъсва изобщо движението на хората, но подчерта, че изискването за отрицателни резултати от тестове и карантиниране е необходимо.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18090  Плевнелиев: Кабинетът се оправя добре с Коронавирус рецесията Плевнелиев: Кабинетът се оправя добре с Коронавирус рецесията  Хампарцумян: Вредите на COVID-19 върху стопанската система не са толкоз тежки Хампарцумян: Вредите на COVID-19 върху стопанската система не са толкоз тежки  Швеция стяга разпоредбите за обществена отдалеченост Швеция стяга разпоредбите за обществена отдалеченост
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР