Сингапурски и австралийски учени завършиха успешно тестовете върху животни на

...
Сингапурски и австралийски учени завършиха успешно тестовете върху животни на
Коментари Харесай

Учени тестват генна ваксина срещу вируса

Сингапурски и австралийски учени завършиха успешно тестовете върху животни на ваксина срещу новия коронавирус, разработена въз основа на технологии от генното инженерство, които могат да се променят в зависимост от мутациите на вируса, съобщава БТА, като цитира в. " Стрейтс таймс ".

Проектът Clec9A-RBD е създаден на основата на ДНК-ваксина, която след проникването в клетката предизвиква изработването на антигени и така предизвиква имунна реакция.

" Използваните антитела са използвани досега при ваксини срещу онкологични заболявания и грип ", поясни доц.Мирей Лахуд от университета " Монаш " в Мелбърн.

" ДНК-ваксината много ефективно стимулира работата на имунната система, затова е особено подходяща за възрастни хора ", каза доц. Силвия Алонсо от медицинския факултет в Националния университет на Сингапур. Тя добави, че " подобни генно-инженерни препарати могат леко да се видоизменят в зависимост от мутацията на вируса, така че ваксината може да е ефективна не само срещу COVID-19 ".

Учените очакват клиничните изпитания на потенциалната ваксина да започнат през следващата година.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12399  КНСБ подкрепила 230 синдикални членове, инфектирани с COVID-19 КНСБ подкрепила 230 синдикални членове, инфектирани с COVID-19  Почти 6200 нови случая на COVID-19 за денонощие в Русия Почти 6200 нови случая на COVID-19 за денонощие в Русия  НЗОК: Над 1 млн. лева сме платили за PCR проби за ковид от април до август НЗОК: Над 1 млн. лева сме платили за PCR проби за ковид от април до август
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР