Сингапур потвърди още 1426 случая на зараза с новия коронавирус,

...
Сингапур потвърди още 1426 случая на зараза с новия коронавирус,
Коментари Харесай

Нов рекорден скок на случаите на зараза с новия коронавирус в Сингапур

Сингапур потвърди още 1426 случая на зараза с новия коронавирус, което е рекорден скок за 24 часа. Така общият брой на заразените в страната става 8014. Досега починалите заразени са 11, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5892
От новите случаи на зараза само 16 са на сингапурци или на постоянни жители на Сингапур, останалите са сред чуждестранни работници, живеещи в общежития.

В Сингапур от 7 април до 4 май е въведен режим на частична карантина. Затворени са учереждения без социална значимост, а училищата и университетите са минали на дистанционен режим. Ресторантите и кафенетата продават само храна за вкъщи. Общественият транспорт работи, а забрана за напускане на града няма, но има призиви хората да си останат у дома и да не се събират на големи групи.

Във Филипините за последното денонощие има 200 нови случая на зараза, а починалите са 19. Така общият брой на заразените възлиза на 6459, а на починалите - 428. Излекувалите се са 613, предаде ТАСС.

В страната за половин година е въведен режим на извънредно положение заради епидемията.

Огнище на заразата бе открито в главния център за тестуване за коронавирус - Института за изследвания в областта на тропическите заболявания, където 40 служители се оказаха заразени, предаде ДПА. Те са изолирани, а центърът продължава да работи въпреки огнището, казва неговата ръководителка Селия Карлос. Тя допълва, че служител се е заразил отвън и е предал заразата на колегите си. Заразените в центъра нямат симптоми, но са под стриктно наблюдение. В центъра се изследват до 2000 проби дневно. В страната има още 16 центъра за тестуване с капацитет до 300 теста на ден.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5892  Полицията връща хората без служебни бележки

Полицията връща хората без служебни бележки  Италиански академик: COVID-19 е в Италия от октомври и към този момент е заразил над 35% от популацията Италиански академик: COVID-19 е в Италия от октомври и към този момент е заразил над 35% от популацията  Ангела Меркел прикани Китай за бистрота във връзка с ковид Ангела Меркел прикани Китай за бистрота във връзка с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР