Силно заразният вариант на коронавируса, причиняващ Ковид-19, който циркулира във

...
Силно заразният вариант на коронавируса, причиняващ Ковид-19, който циркулира във
Коментари Харесай

Британският вариант на COVID-19 е свързан с по-висок вирусен товар

Силно заразният вариант на коронавируса, причиняващ Ковид-19, който циркулира във Великобритания, е свързан с по-висок вирусен товар в кръвта, предаде Ройтерс, позовавайки се на изследване, публикувано в електронната библиотека medRxiv.

В пробите на около 35 процента от пациентите, заразени с вариантната форма, са отчетени много високи нива на вируса, в сравнение с 10 процента от пациентите без варианта, съобщава ръководителят на изследването Майкъл Кид от Пъблик Хелт Ингланд и университета на Бирмингам. Тестовете са направени в местна лаборатория.

По-високият вирусен товар се свързва с по-неблагоприятен изход от Ковид-19, допълва БТА.

Майкъл Кид допълва, че е необходимо допълнително проучване, за да се потвърдят или отхвърлят тези резултати. При евентуално потвърждение експертът се надява, че учените ще изследват как този конкретен вариант успява да направи повече свои копия в заразени пациенти.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17513  Вижте кои са формалните почивни дни през 2021 година Вижте кои са формалните почивни дни през 2021 година  Белгия обмисля смяна в проекта за имунизация против COVID-19 Белгия обмисля смяна в проекта за имунизация против COVID-19  Нидерландия вкарва наложителен PCR тест за идващите Нидерландия вкарва наложителен PCR тест за идващите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР