Сив под, изпъстрен с бели стрелки, тръби по тавана и

...
Сив под, изпъстрен с бели стрелки, тръби по тавана и
Коментари Харесай

Заради претоварените болници паркинг в Израел беше превърнат в Ковид отделение

Сив под, изпъстрен с бели стрелки, тръби по тавана и само неонова светлина. Претоварена от втората вълна на коронавирус, която разтърсва Израел, болницата в Хайфа превърна подземния си паркинг Ковид отделение.

Паркингът на тази болница в Северен Израел беше изграден след войната срещу ливанската групировка Хизбула през 2006 г., за да служи за убежище в случай на нови военни действия. Но с връщането на коронавируса в Израел, който доведе до национална карантина за " най-малко " три седмици (до 11 октомври), " осъзнахме, че можем да използваме тази стратегическа структура ", обяснява директорът на болница " Рамбам " Михаел Халбертал, предаде БТА.

Здравното заведение реши също да преустрои паркинга си, за да бъдат поставени там стотици легла. Със сини хирургически маски и латексови ръкавици персоналът е зает да инсталира оборудването и медицинските легла на местата за паркиране, разделени с бетонни панели, боядисани в розово, лилаво или зелено. Това Ковид отделение от вчера вече работи, за да може да приеме 770 пациенти.

" Трябва да се намерят решения, тъй като трябва да предоставяме грижи ", заяви Халбертал, изразявайки " разочарование ", че населението не спазва ограниченията, наложени, за да се спре разпространението на вируса. Особено като се има предвид, че мобилизацията на допълнителни ресурси за втората вълна ще намали " качеството " и " количеството " на грижите, предлагани на " пациентите, които нямат Ковид-19 ", подчертава той.

През последните седмици Израел е една от държавите с най-голям процент заразени с коронавирус. В сряда министерството на здравеопазването регистрира 6 808 нови случаи на заразени за денонощие.

" Здравната ни система вдигна предупредителен червен флаг ", каза премиерът Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, за да оправдае новите сериозни ограничителни мерки, които през следващите дни може да бъдат затегнати.

За Хетам Хюсеин, завеждаща отделението по заразни болести в болница Рамбам, тези нови мерки са били въведени " твърде късно ". " Препълнена " " Трябва да сме по-строги, защото установяваме увеличаване на броя на случаите и особено на тежките случаи ", казва тя.

Новата вълна засяга най-вече северната част на страната, където е съсредоточено израелското арабско малцинство, до голяма степен пощадено от началото на пандемията, но ударено с пълна сила в последните седмици. Според властите причината е преди всичко в многолюдните сватби през лятото. " Всички болници са препълнени, някои достигат предела си и вече не приемат пациенти ", подчертава г-жа Хюсеин.

От няколко дни претоварените болници вече не могат да се справят с потока от линейки, споделя служител от Маген Давид Адом - израелският аналог на Червения кръст. " Екипите ни чакат с часове, преди да могат да уредят приемането на пациент в болницата и през това време не могат да се грижат за други пациенти ", отсича осъдително той.

Само 27 процента от израелците казват, че имат доверие в способността на премиера Нетаняху да се справи с тази здравна криза - най-нисък процент от началото на пандемията според проучване на Демократическия институт на Израел, изследователски център в Ерусалим. Правителството е изправено пред вълна от критики от опозицията, пресата, но и от здравни специалисти, които критикуват липсата на организация и на ресурси през последните месеци, за да се изпревари удара на втората вълна на заразата.

Рамбам успя значително да увеличи капацитета си, но болница в Източен Ерусалим изпитва недостиг на лекарства и медицински консумативи. " Вчера трябваше да върна десет пациенти ", съжалява Джамил Куса, директор на болница " Свети Йосиф ", която през март отвори специализирано отделение за пациенти с коронавирус. Би трябвало да " отворим второ отделение, но нямаме необходимия бюджет ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12546  Собственици на питейни заведения и заведения за хранене в Марсилия стачкуват против затварянето на комерсиалните обекти поради ковид Собственици на питейни заведения и заведения за хранене в Марсилия стачкуват против затварянето на комерсиалните обекти поради ковид  Проф. Иван Чалъков: 40% от пробите за ковид са компрометирани Проф. Иван Чалъков: 40% от пробите за ковид са компрометирани  Властите в област Мадрид разшириха частичната карантина и тя към този момент обгръща един милион поданици Властите в област Мадрид разшириха частичната карантина и тя към този момент обгръща един милион поданици
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР